foto: Ellis Peeters

Vrienden worden?

Vriend worden van de stichting, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Een vriend is iemand waar je sympathie voor hebt, waar je je mee verbonden voelt, een exclusieve wisselwerking.

Een stichting, en de doelen die daarmee gepaard gaan, kun je enkel laten sprankelen als er sprake is van een grote groep 'liefhebbers'. Liefhebbers, die dezelfde passie voelen voor hetgeen waar ML foundation Gambia voor staat! Elke gift is daarbij van grote waarde, alleen op die manier kunnen we genoemde projecten tot een hoger niveau tillen. Daar tegenover staat dat je als vriend een stem hebt in de zin van ideeën, kritiek, je evt. een plaats mag innemen als voorzitter of adviseur van de stichting of zelfs mee kunt reizen naar Gambia om daar letterlijk mee te bouwen.

Op de pagina "sponsoring" krijgt u een praktisch beeld op welke manieren u kunt helpen, maar uiteraard zijn er geen voorwaarden aan een gift verbonden; we zijn dankbaar voor iedere steun aan ML foundation Gambia❤


Wat bouwen we eigenlijk ?

Wij maken hier een begin met het verbeteren van de weg. De helft van de breedte van deze zandweg is inmiddels verhoogd en verhard dmv een betonnen laag. Op die manier maken we vervoer mogelijk in het regenseizoen en bieden we parkeergelegenheid bij de school.


Hier onze gerealiseerde entree, met een doorgang voor de schoolkonderen en een brede doorgang voor bijvoorbeeld voertuigen. De hele grond is ommuurd en kan afgesloten worden.

Tegelijkertijd is een school bouwen meer dan een gebouw neerzetten, Onze missie is dat de lokale gemeenschap centraal staat: zij zullen zorg dragen voor onder andere de school, de kwaliteit van de wegen en het schoonhouden van de straten.


Juli 2021 - waar staan we nu ?

We zijn momenteel actief bezig met de bouw van de school. De eerste fase is in volle gang, de basis van de eerste 4 klaslokalen staat nu!

In de tweede fase willen we hetzelfde lokaal bouwen, maar dan tegenover het huidige gebouw.

In de derde fase zal op het 'eerste' gebouw een verdieping worden geplaatst. Dit gebouw zal dan beschikken over 3 lokalen en een docentenkamer op de begane grond + 4 lokalen op de eerste verdieping.

Het enkele gebouw zal 4 lokalen bieden aan Nursery school en het dubbele gebouw zal gaan functioneren als Primary school,

We zijn heel blij met elke gift, tip, hand en support!

Little by Little, Day by Day