'They're not just kids, they're future leaders!'

foto: Ellis Peeters

Reisblog februari 2019

"Gambia: voor ons het RIJKSTE land op aarde"


Februari kon voor ons niet mooier beginnen: eindelijk weer even met 2 benen landen in Gambia...tijd maken voor familie, vrienden, de schoolkinderen...plekken bezoeken waar we samen nooit aan toe zijn gekomen...achter de waterleiding aansluiting aan (en dan met name de praktische uitwerking daarvan)...een verhoogde school ingang realiseren (creatief met cement), om zo het regenseizoen voor te zijn...een schoolfeest voor de kinderen organiseren...en dat allemaal in 12 dagen; nou, we kunnen u vertellen dat het voelde als 3 maanden! De intensiteit en energie die we ervaren tijdens zulke weken is kenmerkend voor het land waar we thuis zijn. Het land dat in onze ogen het rijkste land ter wereld is. Rijk door de mensen die er wonen, door hun warmte, vriendelijkheid en wijsheid. Rijk door de pure smaken die op het land groeien.


Deze reis bevatte een rode draad genaamd "Martijn & Ellis": 10 dagen waren deze lieve compagnons bij ons te gast.We hebben hen een kijkje achter de schermen van ML foundation Gambia gegeven en ons dagelijkse lokale leven hier.Zij hebben ons prachtige inzichten gegeven op het gebied van sponsoring en toekomst visie. Ook een heleboel fenomenale foto's van ML nursery school en "karakteristiek Gambia" hebben ze ons nagelaten! (zie foto's bij deze blog) Ook onze kleine Sarah zal deze momenten niet snel vergeten; samen met Ellis pinda's pellen en markten verkennen...


Een ander onvergetelijk moment was het ML nursery schoolfeest: 46 blije kinderen, met in elke hoek een ander spel wat gespeeld werd. De leraressen genoten van de nieuwe materialen/spelletjes (vooral Memory viel in de smaak), er was eten en drinken voor iedereen en een muziek optreden met balofon, kora, zang en viool. (jaja, eindelijk dan toch een keer mijn viool meegenomen naar Gambia). Aan het einde van de middag kreeg elke leerling een schooltas kado (gevuld met schrift, pen, drinkfles, jojo en teddybeer) en sloten we af met een motivation talk van Modou, gericht aan de kinderen. Om ze te leren school serieus te nemen, zich te wassen en netjes aan te kleden in de ochtend. Om hen er aan te herinneren dat ze kansen hebben om datgene te kunnen worden waar ze van dromen: meester, juf, dokter, bankier.


En dan is de cirkel weer rond: de essentie is kansen te creeren voor deze jonge prinsen en prinsessen. En wij hebben dat voorrecht en zullen hier altijd mee doorgaan!

Reis Gambia oktober 2018

"voorbereiding/bouwfase 1 van de nieuwe school"

Reis Gambia januari 2018

"aankoop van de grond voor de nieuwe school"Lokale krant Gambia november 2018

ML in concert september 2018


ML markt & workshop djembe augustus 2018

Huiskamer concert januari 2018

Lokale krant NL december 2017


Bezoek en kado's november 2017


School presentatie september 2017


Sponsor 't Reestdal juli 2017


Sponsor concert    mei 2017


kids fun 2015

kids fun 2014