"Today is the day to learn something new"

foto: Ellis Peeters

Stap 1 2012

De school was in 2012 niets meer dan een hokje bij een familie thuis, zittend op bakstenen. Maar er ontstond in elk geval een stukje onderwijs, zorg en we kregen de eerste boeken, schriften en pennen.


Stap 2 2013

In 2013 hadden we een grotere plek voor de groeiende groep kinderen gevonden! Nog wel bij een familie thuis,maar inmiddels wat stoelen en tafels en 2 juffen voor de klas.


Stap 3 2014/2015

In 2014 hebben de kinderen bijna allemaal een schooluniform en krijgen les dmv engelse boekjes, eigen schriften en een schoolbord. In dit jaar kwamen ook de eerste getimmerde schoolbankjes! Ook de vloeren en muren zijn inmiddels flink opgeknapt, zodat het een gestructureerde en fijne plek is waar de kinderen graag blijven komen.Stap 4 2017

Sinds 2017 mogen we officieel verder bouwen onder de naam "ML Foundation Gambia".    Daar zijn we zo dankbaar voor! Het geeft ons nog meer energie en vertrouwen, de groep wordt groter. Samen kunnen we meer dan alleen, We zetten de stichting op de kaart in NL maar ook in Gambia. Ook daar groeit ons team en hoe belangrijk is het om daar de juiste mensen te hebben wanneer je zelf niet altijd ter plaatse bent?!
Stap 5 begin 2018

Januari 2018 stond in het teken van onze reis naar Gambia, waarin we een stuk land hebben aangekocht voor de bouw van een nieuwe school:

We zien dat de behoefte groeit en dat groei van deze kinderen alleen mogelijk is wanneer we de school op een publieke plek verder kunnen bouwen ipv binnen beperkte familie muren.Door middel van sponsoring en giften kunnen we een nieuw schoolgebouw realiseren. Voor foto's en info rondom deze 2018 reis: ga naar Foto impressie!Wil je weten meer weten over de voortgang van de bouw?

Of wil je weten hoe je onze projecten verder kunt ondersteunen?

Lees verder op "bouw vd school" en "sponsoring"


Stap 6 half 2018

2018: de 1e bouwfase van de nieuwe school in Brikama. Elke euro wordt dubbel en dwars besteed aan het bakken van stenen, uitbetalen van lokale werkers, aankoop van bouwmaterialen en het realiseren van een toegangspoort. 2018 sluiten we af met een omheind terrein met toegangspoort en verharde oprit. Binnen de muren functioneert de school middels het nieuwe noodgebouw, voorzien van 2 lokalen.
Stap 7 half 2019

In 2019 staat hygiene centraal. De water aansluiting wordt aangelegd: schoon water uit een echte kraan! Er ontstaat een toiletgebouw met 3 toiletten en een wasbak voor het handen wassen. Ook raken de kinderen gewend aan onze prullenbakken en orde op het terrein. We groeien wel uit dit noodgebouwtje inmiddels...